SPF Seniorerna Nordingrå

HÄR>>> är kontaktuppgifter till Styrelsen


 LÄS: Sensommarbrev från Lennart Lundholm


SPF Seniorernas höstutflykt 2016 går till ÖSTERÅSEN

Vi har möjlighet att med buss åka till Österåsen på en hälso-och kulturdag torsdagen 27 oktober med start från EFS parkering kl 08.30. Det blir en variationsrik dag med möjlighet till flera olika aktiviteter. Hemkomst ca 15.30. Kostnaden beräknas till 160 kr. 

Läs hela programmet HÄR.

Anmälan senast den 18 oktober till Berit Rantzow, tel 070-317 32 70 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ange då vilken förmiddagsaktivitet du väljer samt ev. specialkost eller allergi.


 

Hej alla pigga pensionärer i Nordingrå

Vi som var med på Anna Edvalls styrketräningsinstruktion 3 september blev väldigt peppade att förbättra vår styrka och kondition och därmed också våra hjärnfunktioner.
 
Ett förslag har kommit upp - att vi försöker hitta tider där vi tränar tillsammans, så att vi samtidigt får skratta  och ha trevligt. Måndag, onsdag och fredag förmiddag är föreslagna. Drop-in blir bra system tror vi. Ni som hittar andra tider tillsammans gymmar ju då förstås.
 
Beträffande motionsgymnastik har jag hittills fått napp av två ledare. De vill ha en tredje person också, så att bundenheten blir fördelad. Finns det något förslag??
 
Uppföljning av styrketräningsinstruktionen kommer i januari 2017.
 
Hösthälsningar /Berit Rantzow

Trevlig surströmmingsfest på Fiskarfänget 5 september

SPF Seniorerna i Nordingrå har, enligt tradition, inbjudit till surströmming i början av september. I år möttes vi på Fiskafänget i Norrfällsviken. Också , enl traditionen, delade ordf inledningsvis några tankar med oss om Januari - månad eller affär med vad det kan innebära. I en trevlig miljö intogs delikatessen - surströmming (för vissa sill). Sorlet av samtal och "gemenskap" avspeglade en trivsam och för många säkert välbehövlig eftermiddag. De 80-talet ätande fick information om höstens hälsosatsning av SPF, medverkan i invandrararbetet och annat arbete som SPF är involverad i. När surströmmingsfaten var tömda tog Ronie Sahlén, ursprungligen från Hyndtjärn, vid. En näst intill oförglömlig eftermiddag visade sig ligga framför oss. Ronnie sjöng och lät oss alla sjunga tillsammans. Musik varvat med sång varade eftermiddagen lång. Kaffe och kaka var inte slutet på eftermiddagen. Alla ville ha mer av underhållningen. Tillsammans fick vi t ex försöka komma på vilken känd sångare som sjungit den låt Ronnie spelade. Möjligheten att komma fram och dela med sig av sången fanns. I detta sammanhang visad det sig att SPF döljer stora sångförmågor som Gunni, Maud och Birgitta. Som önskeavslutningssång sjöng vi O store gud. I bilar skiljs vi än en gång från en god samvaro inom SPF.

Lennart L


Årsmötet 1 februari 2016

HÄR>>> är Årsmötesprotokollet
HÄR>>> är Verksamhetsberättelse för 2015


SPF Seniorerna – månadsmöte 4 april 2016

Första måndagen i månaden: SPF Seniorerna har månadsmöte.

Ordf. hälsade välkommen, till de 60 talet närvarande, med några korta funderingar kring månaden april. Två grupper var inbjudna, Musikgruppen och Träpatronerna.
Musikgruppen, ett gäng mellanstadieelever från Ullånger var i kanonform under sitt framträdande. Dessa fantastiska spelemän (förresten bara tjejer - vad kallas det då "Spelekvinna?" trakterar sina sträng- resp. blåsinstrument på ett inspirerande, lustfyllt och begåvat sätt). Det höskes i kroppen vid vissa tillfällen. Ett bejublat framträdande med önskan om återbesök. Förresten så blir det ju inga duktiga musiker utan duktiga ledare heller!!

Till gott fika förrättades sen dagens lotteridragning. Många lyckliga vinnare korades (en del besvikna ickevinnare också). Korta informationer återkommer vid varje möte. Distriktets årsmöte, utflykten till Björkudden etc. Vice ordf. berättade och visade hur man på ett smart sätt sköter sin åldrande kropp.
Sen var det dags för dagens andra grupp att ta vid - Träpatronerna från Sundsvall. Träpatronerna är en förening för och med de som har/har haft, prostatacancer. Informativt, kunnigt och lättsmält berättade de egna och andras erfarenheter av prostatabesvär. Sök vården i tid, var deras enkla besked.

Lennart L


Aktuella aktiviteter

Torsdag 27 oktober: Höstutflykt till Österåsen. Anmälan senast 18 oktober till Berit Rantzov 070-317 32 70. Se vidare ovan.

Måndag 7 november: Jarmo Nykeri underhåller

Måndag 5 december: Jullunch. Team Vänskap underhåller. Tid och plats meddelas senare.
Anmälan till: Gösta 0613-213 53, Sven-Gunnar 0613-200 55 

HÄR>>> är hela årsprogrammet för SPF Seniorerna Nordingrå


EVENEMANG I SAMARBETE MED ULLÅNGER OCH DOCKSTA:

29 juni Sommarresa till Gudmundstjärn och Järkvissle Trollby

Den här resan går till Medelpad och Indalsledens vackra dalgång.
Vi besöker den välbevarade gamla gården i Gudmundstjärn i Indal från självhushållningens tid där vi börjar med kaffe och smörgås innan vi får en guidning bland de välbevarade byggnaderna. Därefter åker vi till Sillre och tittar på den fina utsikten. Färden går vidare till Vättabergets restaurang där vi äter 2-rättersmiddag inkl måltidsdryck o kaffe. Även här kan vi njuta av utsikten.
Vi får även besöka natursköna Järkvissle Trollby med Rolf Lidbergsmuséet. Han levde på att teckna troll, men hans stora passion var blommor och han tog initiativ till Medelpads Flora, som han inte hann slutföra före sin död, men som andra har fullföljt.
På vägen hem får vi kaffe och bröd på lämpligt ställe.

I priset ingår: resa, middag, kaffe med smörgås och bröd samt entré.

Pris vid 50 deltagare: 595:-


RESOR MED ÖVERNATTNING

10-14 augusti - Gotland under Medeltidsveckan 5 dgr

18-20 november - TEATERRESA TILL STOCKHOLM
Fantomen på Operan med Peter Jöback
Extra: Fredag Bullets over Broadway med Helene Sjöholm

UTLANDSRESOR
8 maj - SPA/Hälsoresa till Pärnu, Estland 9 dagar
30 platser är reserverade för våra SPF-föreningar

Anmälan till Britt-Marie Nordlöf, 0613-42013, 070-6032108, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Researrangör Byberg & Nordin Busstrafik AB


Studiecirkel om Kulturpersonligheter för 100 år sedan
HÄR finns mer information


I juni 2013 anordnades en resa till Brynge, Grundsunda, Banafjäl och Skeppsmaln.  
HÄR finns ett resereportage från utflykten


Sveriges Pensionärsförbund, SPF, är en politiskt och religiöst obunden, ideell intresseorganisation för pensionärer. SPF bildades 1939 och är Sveriges äldsta öppna pensionärsorganisation. Både ålderspensionärer och yngre avtals- och förtidspensionärer är välkomna som medlemmar. SPF växer snabbt och har 2013 drygt 270.000 medlemmar fördelade på 830 föreningar i 27 distrikt.

I Ångermanland och Medelpad finns för närvarande 22 föreningar med sammanlagt över 6.200 medlemmar.

I Nordingrå bildades en lokalförening till SPF år 1977. Den fick namnet SPF Vänskap och har (februari 2013) 170 medlemmar.
Föreningen bytte 2015 namn till SPF Seniorerna Nordingrå.
Vi arbetar aktivt för att främja medlemmarnas intressen, lokalt och på riksplanet.

Vad sysslar vi då med i SPF Seniorerna Nordingrå?

Jo, vi träffas ofta för att umgås under trevliga former. Första måndagen de flesta månader samlas vi på EFS-gården på Vallen, kl. 14.00. Då bjuds vi på underhållning och får ta del av nyttig information. Medlemmarna brukar turas om att bjuda på kaffe med dopp och vi har lotterier med skänkta vinster. Hela programmet finns i en av länkarna ovan.

På sommaren gör vi utflykter med buss och spelar varje vecka boule uppe vid Skidstugan. 
Vintertid är det främst bowling i Kusthallen som gäller. 
Vår Väntjänst gör besök hos medlemmar som har svårt att komma ut från hemmet.

Vill du känna trivsel, gemenskap och att någon bryr sig - kom då med som medlem! Årsavgiften är  200 kr. När du fyller 90 år, utnämns du till hedersmedlem och betalar inte längre någon avgift.

Nyfiken på vad som händer i Västernorrland och resten av landet? Gå då in på www.spfseniorerna.se/nordingra 


 Webadministratör för denna sida är Björn von Boisman, Själand som kan nås på tfn 070-5448013 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.