SPF Seniorerna Nordingrå

HÄR>>> är kontaktuppgifter till styrelse och funktionärer för 2017


PROGRAM 2017

Nu är programmet för alla aktiviteter och sammankomster under 2017 klart! KLICKA HÄR och läs!


HÖSTEN 2017

Här är programpunkterna för hösten!

Måndagen 2:a okt Klas Norberg underhåller
Måndagen 6:e nov Helena Bruhn och Per-Åke Stockberg underhåller
Måndagen 4:e dec Jullunch kl. 13.00 Plats: Fiskarfänget, Norrfällsviken, pris: 250 kr/person
Anmälan till: Gösta 0613-213 53
Sven-Gunnar 0613-200 55


Årsmötet 6 februari 2017

HÄR>>> är Årsmötesprotokollet


Höstutflykten till ÖSTERÅSEN 27 oktober 2016

Det var ett glatt gäng på närmare 25 personer som äntrade bussen till Österåsens hälsohem en halvmulen höstdag. Vår eminenta reseledare Berit Rantzow använde restiden till att berätta fakta och spännande historier om Österåsens tillkomst och verksamhet. Ingen kan vara bättre skickad än hon att göra detta!

Väl framkomna blev vi väl omhändertagna. Förmiddagen ägnades åt gympa i vatten och på land, lunchen gav oss en inblick i hur man kan lära sig äta nyttigt och gott, eftermiddagstimmen blev en härlig konst- och historierunda bland anläggningens fantastiska och värdefulla konstsamling. Naturligtvis med Berit som ciceron.

Innan hemresan hann vi också med en titt på de öppna ”ligghallarna” där tuberkulospatienterna tillbringade stor del av dagarna under sanatorietiden. Och innan vi var hemma igen hade vi fått oss några svulstiga historier till livs från ordförande Lennart.

Stort tack för en fin dag! /Björn von Boisman

Hela programmet finns HÄR.


Hej alla pigga pensionärer i Nordingrå

Vi som var med på Anna Edvalls styrketräningsinstruktion 3 september blev väldigt peppade att förbättra vår styrka och kondition och därmed också våra hjärnfunktioner.
 
Ett förslag har kommit upp - att vi försöker hitta tider där vi tränar tillsammans, så att vi samtidigt får skratta  och ha trevligt. Måndag, onsdag och fredag förmiddag är föreslagna. Drop-in blir bra system tror vi. Ni som hittar andra tider tillsammans gymmar ju då förstås.
 
Beträffande motionsgymnastik har jag hittills fått napp av två ledare. De vill ha en tredje person också, så att bundenheten blir fördelad. Finns det något förslag??
 
Uppföljning av styrketräningsinstruktionen kommer i januari 2017.
 
Hösthälsningar /Berit Rantzow

Trevlig surströmmingsfest på Fiskarfänget 5 september 2016

SPF Seniorerna i Nordingrå har, enligt tradition, inbjudit till surströmming i början av september. I år möttes vi på Fiskafänget i Norrfällsviken. Också , enl traditionen, delade ordf inledningsvis några tankar med oss om Januari - månad eller affär med vad det kan innebära. I en trevlig miljö intogs delikatessen - surströmming (för vissa sill). Sorlet av samtal och "gemenskap" avspeglade en trivsam och för många säkert välbehövlig eftermiddag. De 80-talet ätande fick information om höstens hälsosatsning av SPF, medverkan i invandrararbetet och annat arbete som SPF är involverad i. När surströmmingsfaten var tömda tog Ronie Sahlén, ursprungligen från Hyndtjärn, vid. En näst intill oförglömlig eftermiddag visade sig ligga framför oss. Ronnie sjöng och lät oss alla sjunga tillsammans. Musik varvat med sång varade eftermiddagen lång. Kaffe och kaka var inte slutet på eftermiddagen. Alla ville ha mer av underhållningen. Tillsammans fick vi t ex försöka komma på vilken känd sångare som sjungit den låt Ronnie spelade. Möjligheten att komma fram och dela med sig av sången fanns. I detta sammanhang visad det sig att SPF döljer stora sångförmågor som Gunni, Maud och Birgitta. Som önskeavslutningssång sjöng vi O store gud. I bilar skiljs vi än en gång från en god samvaro inom SPF.

Lennart L


SPF Seniorerna – månadsmöte 4 april 2016

Första måndagen i månaden: SPF Seniorerna har månadsmöte.

Ordf. hälsade välkommen, till de 60 talet närvarande, med några korta funderingar kring månaden april. Två grupper var inbjudna, Musikgruppen och Träpatronerna.
Musikgruppen, ett gäng mellanstadieelever från Ullånger var i kanonform under sitt framträdande. Dessa fantastiska spelemän (förresten bara tjejer - vad kallas det då "Spelekvinna?" trakterar sina sträng- resp. blåsinstrument på ett inspirerande, lustfyllt och begåvat sätt). Det höskes i kroppen vid vissa tillfällen. Ett bejublat framträdande med önskan om återbesök. Förresten så blir det ju inga duktiga musiker utan duktiga ledare heller!!

Till gott fika förrättades sen dagens lotteridragning. Många lyckliga vinnare korades (en del besvikna ickevinnare också). Korta informationer återkommer vid varje möte. Distriktets årsmöte, utflykten till Björkudden etc. Vice ordf. berättade och visade hur man på ett smart sätt sköter sin åldrande kropp.
Sen var det dags för dagens andra grupp att ta vid - Träpatronerna från Sundsvall. Träpatronerna är en förening för och med de som har/har haft, prostatacancer. Informativt, kunnigt och lättsmält berättade de egna och andras erfarenheter av prostatabesvär. Sök vården i tid, var deras enkla besked.

Lennart L


I juni 2013 anordnades en resa till Brynge, Grundsunda, Banafjäl och Skeppsmaln.  

HÄR finns ett resereportage från utflykten


Sveriges Pensionärsförbund, SPF, är en politiskt och religiöst obunden, ideell intresseorganisation för pensionärer. SPF bildades 1939 och är Sveriges äldsta öppna pensionärsorganisation. Både ålderspensionärer och yngre avtals- och förtidspensionärer är välkomna som medlemmar. SPF växer snabbt och har 2013 drygt 270.000 medlemmar fördelade på 830 föreningar i 27 distrikt.

I Ångermanland och Medelpad finns för närvarande 22 föreningar med sammanlagt över 6.200 medlemmar.

I Nordingrå bildades en lokalförening till SPF år 1977. Den fick namnet SPF Vänskap och har (februari 2013) 170 medlemmar.
Föreningen bytte 2015 namn till SPF Seniorerna Nordingrå.
Vi arbetar aktivt för att främja medlemmarnas intressen, lokalt och på riksplanet.

Vad sysslar vi då med i SPF Seniorerna Nordingrå?

Jo, vi träffas ofta för att umgås under trevliga former. Första måndagen de flesta månader samlas vi på EFS-gården på Vallen, kl. 14.00. Då bjuds vi på underhållning och får ta del av nyttig information. Medlemmarna brukar turas om att bjuda på kaffe med dopp och vi har lotterier med skänkta vinster. Hela programmet finns i en av länkarna ovan.

På sommaren gör vi utflykter med buss och spelar varje vecka boule uppe vid Skidstugan. 
Vintertid är det främst bowling i Kusthallen som gäller. 
Vår Väntjänst gör besök hos medlemmar som har svårt att komma ut från hemmet.

Vill du känna trivsel, gemenskap och att någon bryr sig - kom då med som medlem! Årsavgiften är  200 kr. När du fyller 90 år, utnämns du till hedersmedlem och betalar inte längre någon avgift.

Nyfiken på vad som händer i Västernorrland och resten av landet? Gå då in på www.spfseniorerna.se/nordingra 


 Webadministratör för denna sida är Björn von Boisman, Själand som kan nås på tfn 070-5448013 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.